SPC: Porfirije se osjeća dobro, oporavak od kovida ide predviđenom dinamikom
Foto: Beta

SPC: Porfirije se osjeća dobro, oporavak od kovida ide predviđenom dinamikom

Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Porfirije osjeća se dobro, oporavak od koronavirusa ide predviđenom dinamikom i striktno se pridržava svih ljekarskih uputstava, saopštila je Informativna služba SPC.

„Patrijarh Porfirije hiljadama vjernika, prijatelja i dobroželjatelja iz otadžbine i sa raznih strana svijeta, pravoslavnih Srba, kao i sestara i braće drugih vjera i nacija, koji su se posljednjih dana javljali izražavajući interesovanje, molitvom prožetu brigu i želje za njegovo ozdravljenje i brz oporavak, ovim putem zahvaljuje i sa ljubavlju ih obavještava da se striktno pridržava svih ljekarskih uputstava i medicinskih mjera“, navedeno je u saopštenju, piše Beta, prenosi CDM.

Takođe, kako je navedeno, „usrdno se moli za oboljele od virusa korona i za prestanak epidemije“.

Patrijarh Porfirije „se osjeća dobro, oporavak ide predviđenom dinamikom, dok poslove i obaveze izvršava u mjeri koju omogućava od ljekara propisani režim života i rada“.

Kako je SPC saopštila 11. januara, ustanovljeno je da patrijarh ima veoma blage simptome koronavirusa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.