SD: Puč na građansku Crnu Goru, Vladu na Univerzitetu predstavlja crkva

SD: Puč na građansku Crnu Goru, Vladu na Univerzitetu predstavlja crkva

¨Konačna potvrda nasilnih pokušaja preobražaja sekularne i multikonfesionalne Crne Gore u crkvenu opštinu je informacija da Vladu Crne Gore, vladu svakog crnogorskog građanina, u upravnom odboru Univerziteta predstavlja crkva! Davanje Univerziteta, kao jezgra intelektualnog napretka i kritičke misli, na upravljanje bilo kojoj vjerskoj zajednici, je ništa do otvoreni puč na samo srce jedne sekularne zemlje.¨ poručili su iz SD-a.

¨Taj puč sprovodi Bratićeva, osoba koju niko nije birao na izborima, koja je predstavnik svega retrogradnog u ovoj zemlji i kojoj je, kao vrhunac, izglasano nepovjerenje u Parlamentu! Da ima političkog integriteta, takva osoba, koja je okupirala i ne pušta jednu od najviših pozicija u državi, sama bi podnijela ostavku.¨ navode iz ove partije.

Dodatno, navode ne samo da je besprizorno da vjerska zajednica upravlja državnim univerzitetom, već postavljaju i pitanje čije interese uopšte može da zastupa osim interesa same vjerske zajednice. Jer građana sekularne države- ne može.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.