Čađenović: Proširena istraga protiv jedne osobe za otmicu i ubistvo Radulovića

Čađenović: Proširena istraga protiv jedne osobe za otmicu i ubistvo Radulovića

Specijalno državno tužilaštvo proširilo je istragu protiv Đ.P. zbog sumnje da je učestvovao u otmici i ubistvu Mila Radulovića zvanog Kapetan. To je na konferenciji za medije saopštio specijalni tužilac Saša Čađenović.

Čađenović je kazao da Đ.P. sumnjiče da je 21. decembra 2020. godine sa M.R. u štek stanu ubio Radulovića.

Čađenović je rekao da su 24. decembra prošle godine donijeli naredbu o sprovođenju istrage protiv Z.M., Đ.M., B.Đ., Đ.V., M.M., M.N, M.G., I.B. i T.D. koje sumnjiče da su pripremali više ubistava.

Čađenović je kazao da se sumnja da je 21. decembra 2020. godine u unaprijed pripremljenom štek stanu gdje je M.R. lišen života, a njegovi tjelesni ostaci su odneseni na Lovćen i zapaljeni, piše Pobjeda.

Prema njegovim riječima, SDT je 24. decembra prošle godine podgiao optužnicu zbog sumnje da su Z.M. i jedno neidetifikovano lice djelovali na teritoriji Crne Gore od početka preprošle godine.

-Plan se sastojao u vršenju kriminalnih djela ubistvo, teško ubistvo, držanje eksplozivnih materija i oružja i promet droga. Devet lica su sumnjivi da su ozvršili više krivičnih djela i planirali izvršenje krivilčnih djela na štetu državljana Srbije u toj zemlji. Oni su u okviru svojih uloga bili zaduženi za praćenje lica koja su bila određena za lišavanje života.

Čađenović je saopštio da su neki izvršioci stvarali i alibije za druge počinioce krivilnih djela i omogučivali im da prelaze granicu Crne Gore.

¨Prema dokazima koji su prikupljeni postoji sumnja da je 17. oktobra 2020. u Podgorici izvršeno krivilno djelo teško ubistvo na štetu lice P.N. i P.D. ¨ rekao je Čađenović za Pobjedu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.