Od Bara do Bijelog Polja i nazad po starom redu vožnje
ilustracija

Od Bara do Bijelog Polja i nazad po starom redu vožnje

Sredinom decembra najavljeno je da će zbog rekonstrukcije mostova i tunela na pruzi Vrbnica – Bar privremeno ukinuti polasci u 9.38 h iz Bijelog Polja za Bar i u 15.30 h iz Bara za Bijelo Polje.

Vozovi br. 6102 i 6103 na relaciji Bar - Bijelo Polje - Bar i nakon 15. januara nastaviće da saobraćaju po starom redu vožnje – saopšteno je  Pobjedi iz Željezničkog prevoza.

Riječ je o polascima u 9.38 h iz Bijelog Polja za Bar i u 15.30 h iz Bara za Bijelo Polje. Njihovo ukidanje bilo je najavljeno za 1. januar zbog rekonstrukcije pruge ali je odgođeno do 15. januara na osnovu odluke Ministarstva kapitalnih investicija i Uprave za željeznicu, prenosi Pobjeda.

Iz Željezničkog prevoza objašnjavaju da Uprava vodi pregovore sa izvođačem radova.

- Ponudili smo kao opciju pomjeranje termina polazaka ovog para vozova. Čeka se zvanično obavještenje od Uprave za željeznicu po ovom pitanju, a do tada ovi vozovi nastavljaju da saobraćaju prema važećem redu vožnje. Očekujemo rješenje koje će biti u najboljem interesu građana Crne Gore tako da se omogući izvođenje radova, a istovremeno zadrži postojeći broj polazaka na relaciji Bar – Bijelo Polje – Bar – saopštili su iz Željezničkog prevoza.

Iz Željezničke infrastrukture objašnjeno je da je izmjena reda vožnje neophodna, te da bi važila do ljeta, do kada očekuju da se završi rekonstrukcija mostova i tunela na pruzi Vrbnica – Bar, 13 mostova i osam tunela.

Na relaciji Bar - Bijelo Polje – Bar svakodnevno postoje po tri polaska iz Bijelog Polja i Bara. U prosjeku, po vozu se preveze oko 80 putnika, dok je vikendom taj broj veći. Na godišnjem nivou na ovoj relaciji preveze se oko 80.000 putnika. U zimskom periodu i u vrijeme praznika broj putnika na toj relaciji se povećava.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.