Carinik na skeneru otkrio drogu i prijavio nadležnim, špediter manipulisao kontejnerima
Kokain pronađen u bananama

Zapljena kokaina realizovana zahvaljujući savjesnom radu carinika

Carinik na skeneru otkrio drogu i prijavio nadležnim, špediter manipulisao kontejnerima

V.d. direktorica Uprave prihoda i carina Milena Petričević je kazala da je akcija zapljene kokaina realizovana zahvaljujući savjesnom radu carinika.

"Radi se o kontejnerskom sadržaju koji je 2. januara uplovio brodom Spirit of chennai, na kom su od 109 kontejnera u 70 bile banane", rekla je ona na pres konferenciji SDT i Uprave policije,prenijele su Vijesti.

Istakla je da su carinski službenici ispoštovali sve procedure i primjenom tih parametara na skeneru otkrili da je jedan kontejner kontaminiran.

Ponovila je da je carinik koji je otkrio kontaminiranu pošiljku odmah obavijestio, nakon čega su obavijestili Upravu policije.

Pošiljka je praćena do terminala u Podgorici i kupca kompanije Voli trejd.

Podsjećamo, policija je uhapsila špeditera iz Bara Đ.D. zbog sumnje da je povezan sa tovarom kokaina koji je nađen u magacinu Logističkog centra kompanije "Voli".

Specijalni tužilac Miroslav Turković, koji i postupa u predmetu zapljene više stotina kilograma kokaina, rekao je da je SDT 13. januara podnijelo krivičnu prijavu protiv Đ.D., kojeg sumnjiče da je postao član kriminalne organizacije koju su formirala dva NN lica.

Turković je rekao da Đ.D. sumnjiče da je manipulisao kontejnerima u kojima se nalazila opojna droga, javljao brojeve kontejnera....

Turković je kazao da sumnjiče nepoznate državljane Ekvadora da su postali pripadnici te kriminalne organizacije, a da je njihov zadatak bio da nabavljaju plombe, ostavljaju ih u kontejnerima sa kokainom, kako bi ih drugi pripadnici kada preuzmu drogu ponovo plombirali.

Tu kriminalnu organizaciju sumnjiče da je djelovala u više evropskih država,prenoe Vijesti.

Turković je rekao da Đ.D. sumnjiče da je označio kontejner kojim je u Bar početkom januara stigla droga i preusmjerio ga ka Voliju da bi omogućio ostalim članovima kriminalne grupe da je preuzmu, ali da su u tome spriječeni.

"Cilj ove kriminalne organizacije bio je da se droga uzme ispod mjera carinskog nadzora u Slobodnoj zoni", kazao je Turković.

Istakao je da je u pošiljci pronađeno oko 500 kilograma kokaina.

"Namjera je bila da se ova roba izuzme u Slobodnoj carinskoj zoni i da se dio plasira na crnogorsko tržište", rekao je on.

Droga je dolazila iz Južne Amerike do sabirnih luka u Evropi, odakle se manjim brodovima transportovala do Luke Bar, kazao je on.

Juče je izvršen pretres prostorija "Volija" i pronađeno je oko 500 kg kokaina.

"Pakovanja kokaina vidljivo se razlikuju od ostalih pakovanja banana", naveo je Turković.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.