Situacija u Bijelom Polju se usložnjava: Nakon proslava registrovano više od 600 novozaraženih
Ilustracija

Situacija u Bijelom Polju se usložnjava: Nakon proslava registrovano više od 600 novozaraženih

U Bijelom Polju održan je 79. sastanak Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, na kom je razmatrana trenutna epidemiološka situacija.

Konstatovano je da prema podacima Instituta za javno zdravlje trenutno 855 aktivno zaraženih koronavirusom, dok je zabilježen i nagli porast broja zaraženih u periodu 02.-12. januar sa više od 600 slučaja infekcije.

IMGb9663d427848a1ad7f55a33f1c0a50c8V

Predstavnici zdravstvenih ustanova su članove Opštinskog tima informisali da je distribucija virusa Covid izrazito visoka i učestala, a po podacima kojima raspolažu prednjači Omikron soj, kao i da je veliki pritisak na zdravstvene ustanove primarnog nivoa od strane pacijenata sa sumnjom na Covid.

Doktorka Ifeta Erović je u ime Doma zdravlja Bijelo polje istakla da su osim redovnog snadbijevanja potrebne dodatne zalihe brzih testova, te da zbog visoke frekfencije Covid pacijenata terenski rad u ambulantama nije moguće organizovati svakodnevno. Ona je kazala da je Domu zdravlja za optimalnu organizaciju patronažne službe nephodno da se nabavi još jedno terensko vozilo.

Sa povećanim obimom posla se suočava i Sanitarna inspekcija UIP,  koji su imali pojačane aktivnosti sanitarnog nadzora u prethodnom periodu na GP Dobrakovo, kao i povećan obima posla na izradi rješenja o samoizolaciji koji je dodatno otežan i smanjenjem broja službenika – 2 sanitarna inspektora  su u samizolaciji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.