Đokoviću opet odbijena viza, ministar poništio odluku suda: Sve je u javnom interesu
Novak Đoković

Đokoviću opet odbijena viza, ministar poništio odluku suda: Sve je u javnom interesu

Prvom teniseru svijeta Novaku Đokoviću odbijena je viza.

Poslije višednevne sage i odlaganja odluke, ministar za imigracije Aleks Hok je poništio prethodnu odluku Federalnog suda.

Ovo ugrožava Đokovićev nasrup na Australijen openu koji počinje u ponedjeljak, a na kom bi trebalo da igra sa Miomirom Kecmanovićem u prvom kolu.

Ukoliko Đoković ne podnese žalbu i ukoliko njegova žalba ne bude prihvaćena, biće deportovan iz Australije.

Hok se oglasio i objasnio odluku.

"Iskoristio sam svoje ovlašćenje Zakona o imigracijama da poništim vizu koju je Novak Đoković imao. Iz razloga zdravlja i dobrog reda, sve u javnom interesu. Ova odluka je uslijedila nakon naloga Saveznog i okružnog suda da, od 10. januara, kojim je poništena prethodna odluka o ukidanju vize. Prilikom ove odluke pažnjivo sam razmotrio sve informacije od ministarstva unutrašnjih poslova, australijske granične snage. Morisonova vlada je čvrsto posvećena zaštiti granica Austalije, posebno u doba pandemije", objasnio je Hok.

Sada je na Đokoviću da uloži žalbu i "kupi vrijeme".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.