Princ Endrju ostaje bez svih vojnih činova i kraljevske titule
Princ Endrju, Foto: Reuters

Bakingemska palata potvrdila informaciju

Princ Endrju ostaje bez svih vojnih činova i kraljevske titule

Pošto advokati britanskog princa Endrjua nisu uspjeli da ubijede američkog sudiju da odbaci tužbu protiv vojvode od Jorka za seksualno zlostavljanje, on sada gubi sve vojne činove i titule.

Kako prenosi RTS, Bakingemska palata saopštila je da je, uz saglasnost britanske kraljice Elizabete Druge, vojvoda od Jorka vratio sve svoje vojne činove i kraljevske titule.

"Vojvoda od Jorka i nadalje neće obavljati svoje javne dužnosti i u sudskom procesu će se braniti kao privatni građanin“, dodaje se u saopštenju.

Dužnosti princa Endrjua biće raspoređene među članovima kraljevske porodice.

Sudija okružnog suda na Menhetnu Luis Kaplan odbio je ponudu britanskog princa Endrjua da odbaci tužbu Virdžinije Đufre, kojom se vojvoda od Jorka optužuje da ju je seksualno zlostavljao kada je imala 17 godina i da je podvodio pokojni finansijer Džefri Epstajn.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.