Vrelo u Australiji: Izmjereno 50,7 stepeni, izjednačen rekord iz 1962.
Ilustracija

Vrelo u Australiji: Izmjereno 50,7 stepeni, izjednačen rekord iz 1962.

U Australiji je izmjereno 50,7 stepeni Celzijusa.

Temperatura izmerena u Onslou u Zapadnoj Australiiji izjednačila se s rekordom izmjerenim 1962. u Južnoj Australiji, prenosi BBC.

Meteorolozi najavljuju da bi Onslou i okolna područja mogla da probiju nove rekorde, jer bi temperature u petak mogle blago da porastu.

Tamošnji meteorološki zavod potvrdio je da je Onslou izjednačio rekord u 14:26 po lokalnom vremenu.

Kako javljaju lokalni mediji, prosječna temperatura za ovo doba godine u Onslou je 36,5 stepeni. Dva druga grada, Mardi i Roeburn, prijavila su u srijedu temperature više od 50 stepeni, a Luk Hantington iz meteorološkog zavoda rekao je da je nakupljanje vrućeg vazduha u regiji uzrokovano nedostatkom grmljavinskog nevremena.

Jedan od stanovnika Roeburna, Marka Barat, je za ABC News rekao da su temperature bile toliko visoke da su klima uređaji u kancelarijama prestali da rade. Temperature će u petak još blago porasti, a sljedećih dana očekuje se zahlađenje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.