Prava BP: Novi menadžment bjelopoljske bolnice više uradio za godinu nego prethodnici za tri decenije

Prava BP: Novi menadžment bjelopoljske bolnice više uradio za godinu nego prethodnici za tri decenije

"Nakon 30 godina promašenog investiranja, zateknute zastarjele i neispravne opreme, betonskih ruina, puklih cijevi iz kojih je preko 10 godina tekla voda bolničkih bojlera, finansijskih problema, novi menadžment bjelopoljske bolnice za nepunu godinu postigao zavidne rezultate i uspio da povrati povjerenje građana", navodi se u saopštenju Prave Crne Gore Bijelo Polje.

Iz ove partije posebno pozdravljaju početak radova na „novoj zgradi“, modernizaciji opreme i poboljšanja uslova za rad medicnskih radnika – koji su u najtežim vremenima bili i ostali ponos Bijelog Polja.

"Adaptacija hirurške i urološke ambulante, čekaonice i hodnika ispred hirurške i ginekološke ambulante, izgradnja garažnog prostora za bolnička vozila, brojne donacije i ulaganje u novu opremu i adaptacija centralnog hola vidljivi su rezultati odgovornog odnosa prema profesiji i instituciji, sve do otklanjanja problema sa zastarjelim sistemom grijanja koji nije promijenjen preko 30 godina - koji ovih dana predstavnici odlazećih struktura malicionzno zloupotrebljavaju, pozivajući se na opravdane apele građana o problemima sa grijanjem. Najzaslužniji za to što je, umjesto najozbiljnije institucije na sjeveru, zgrada bolnice decenijama simbol – skeleton propalih investicija, što je medicinsko osoblje početkom pandemije bilo prinuđeno da od kuće donosi maske i ubruse, zbog kojih su sobe i ognjišta hladni, a granični prelazi (sa kartama u jednom pravcu) godinama užareni - pokušavaju da odbrane neodbranjivo – da je politika DPS-a za sobom ostavila tragove decenijske devastacije kojim je ugled bolnice u Bijelom Polju bio trajno narušen", poručuju iz Prave Bijelo Polje.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.