Kokain u barsku luku stigao 2. januara, carinici ga otkrili 11.

Kokain u barsku luku stigao 2. januara, carinici ga otkrili 11.

Više od pola tone kokaina u pošiljci banana namjenjenih kompaniji “Voli” prije dva dana pronašli su carinici u Luci Bar i o tome obavijestili Specijalno državno tužilaštvo (SDT) i Upravu policije (UP), saznaju “Vijesti” nezvanično.

Nakon instrukcija nadležnih da propuste pošiljku, kako bi kontrolisali isporuku, banane su juče utovarene u kamione te trgovinske kompanije, iz koje su, nakon što su stigle u magacin, pozvali policiju.

Do kasno sinoć, niko nije bio uhapšen u toj akciji, rečeno je “Vijestima” iz Uprave policije.

Prema saznanjima “Vijesti” pošiljka banana u barsku luku uplovila je 2. januara. Taj kontingent naručen je preko kompanije crnogorskog državljanina koji godinama živi i posluje u Sloveniji.

Jedan od sagovornika kazao je da je pošiljka tek 11. januara bila na rasporedu za pregled i pretovar.

Nezvanično, više izvora uključenih u istragu, kazalo je da su radnici kompanije “Voli”, kada su pretovarali banane u magacinu, otkrili i sumnjive pakete.

Iz Uprave policije nije objašnjeno kada su saznali za sumnjivu pošiljku, niti da li su čekali da ih neko distribuira dalje od magacina trgovinskog lanca.

Sagovornik iz bezbjednosnog sektora kasno sinoć kazao je da u paketima pronađenim u magacinu ima više od pola tone bijele supstance za koju se sumnja da je kokain.

Na tim pakovanjima ispisano je “S.R.B.” i “R.S.B.”.

FI7K8MFXoAMqtb

Carinarnica u Luci Bar nema upravnika od 1. januara, jer je 31. decembra istekao v.d. status Željku Ivanoviću, koga je na to mjesto postavio doskorašnji v.d. direktora Uprave prihoda i carina Aleksandar Damjanović. Aktuelna v.d. Milena Petričević nije Ivanoviću produžila status.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova juče je, umjesto saopštenja, objavljen tvit, u kojim je, kako navode, ministar Sergej Sekulović čestitao “uspješnu akciju zapljene više stotina kilograma droge”.

Na toj društvenoj mreži akciju je pohvalio i potpredsjednik Vlade i koordinator službi bezbjednosti Dritan Abazović koji je potvrdio da se radi o više stotina kilograma kokaina.

Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.