Preminuo predsjednik Evropskog parlamenta David Sasoli
Foto: AFP

U 66. godini

Preminuo predsjednik Evropskog parlamenta David Sasoli

Predsjednik Evropskog parlamenta David Sasoli preminuo je u 66. godini, saopštio je njegov portparol.

Bivši italijanski novinar i političar lijevog centra bio je ozbiljno bolestan više od dvije nedelje i otkazao je zvanične aktivnosti, podsjeća BBC.

U septembru je bio primljen u bolnicu u Strazburu sa ozbiljnim slučajem upale pluća, ali je nastavio političke dužnosti u novembru.

Sasoli je prošlog mjeseca hospitalizovan u Italiji zbog komplikacija u vezi sa imunim sistemom.

Preminuo je u ranim jutarnjim satima u utorak, u bolnici u Avijanu, objavio je na tviteru njegov portparol Roberto Kuiljo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.