IJZ: Automatski skraćivanje samoizolacije sa 10 na sedam dana
Institut za javno zdravlje

"Vrijeme karantina za sve bliske kontakte se skraćuje sa 14 na 10 dana"

IJZ: Automatski skraćivanje samoizolacije sa 10 na sedam dana

Svim građanima Crne Gore kojima je Zdravstveno-sanitarna inspekcija do danas napisala rješenje o samoizolaciji usljed potvrđene SARS-KoV-2 infekcije u trajanju od 10 dana, po automatizmu se samoizolacija skraćuje na 7 dana, navodi se u saopštenju Instituta za javno zdravlje (IJZ).

"Primjera radi, ako nekome ističe samoizolacija 14. januara, on je slobodan da se kreće već od 11. januara", navode iz IJZ.

Podsjećamo, Institut za javno zdravlje Crne Gore ranije je predložio, a Ministarstvo zdravlja je prihvatilo, da se samoizolacija za osobe kod kojih je potvrđena SARS-KoV-2 infekcija skrati sa 10 na 7 dana, osim za lica koja se liječe u bolnicama ili su imunokompromitovani.

Takođe, vrijeme karantina za sve bliske kontakte se skraćuje sa 14 na 10 dana.

Institut za javno zdravlje Crne Gore, kao i do sada, nastaviće da prati epidemiološku situaciju u zemlji i na osnovu nje predlagati dalje mjere, navodi se u saopštenju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.