Preminuo Robert Durst: Američki milijarder i ubica umro u 78. godini
Robert Durst, Foto: EPA

U zatvoru

Preminuo Robert Durst: Američki milijarder i ubica umro u 78. godini

Američki milijarder Robert Durst preminuo je u ponedeljak u zatvoru.

Imao je 78 godina. U oktobru ove godine osuđen je na doživotni zatvor zbog ubistva njegove prijateljice Suzan Berman 2000. godine. Bio je povezan sa još dva ubistva.

Njegov advokat je potvrdio da je Durst preminuo prirodnom smrću i da je imao brojne zdravstvene probleme.

Prema pisanju Njujork posta, Durst je prošle godine završio u bolnici zbog kovida 19, a imao je i rak mokraćne bešike.

Durst je slučajno priznao tri stara slučaja nerazjašnjenih ubistava tokom snimanja dokumentarca HBO-a iz 2015.

Dok je još uvek nosio mikrofon posle jednog intervjua, snimljen je kako mrmlja sebi u bradu u toaletu u toaletu:

"Šta sam uradio? Sve sam ih pobio."

Osumnjičen da je ubio suprugu i komšije

Durst je optužen da je pucao u glavu Bermanovoj da bi prikrio nestanak svoje supruge Ketlin Mekormak Durst, koja je nestala u Njujorku 1982. godine.

78-godišnjaku je suđeno samo za ubistvo Bermane u njenoj kući u Kaliforniji, a osumnjičen je i za ubistva njegove supruge i bivšeg komšije koja su se dogodila u proteklih 39 godina.

Iako je godinama bio osumnjičen za nestanak supruge, 29-godišnje studentkinje medicine, nikada nije optužen.

Tužioci su rekli da ju je ubio i da je 18 godina kasnije odlučio da ubije Bermanovu jer je otkrila drugima da mu je pomogla da prikrije zločin.

Ubrzo nakon objavljivanja presude, porodica Mekormak zatražila je od tužioca okruga Vestčester u Njujorku da procesuira Dursta, a slučaj je ponovo otvoren u maju.

Tužioci su takođe povezali Dursta sa ubistvom komšije Morisa Bleka u Galvestonu u Teksasu 2001.

Durst je oslobođen optužbe za ubistvo, iako je priznao da je raskomadao Bleka i bacio njegove ostatke nakon što je slučajno pogođen.

Durst je bio unuk osnivača jedne od vodećih njujorških kompanija za nekretnine, a objavljivanje presude pratio je iz zatvora zbog izloženosti koronavirusu.

Uhapšen je dok je ulazio u hotel u Nju Orleansu gdje je prijavljen pod lažnim imenom, samo nekoliko sati prije emitovanja posljednje epizode ​​dokumentarnog filma HBO, bez koje, prema tužiocima, ne bi bilo ni osuđujuće presude.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.