Lociran signal telefona nestalog Mateja Periše, Splićanina koji je nestao u Beogradu
Mateja Periša, Splićanin za kojim traga čitav Beograd

Lociran signal telefona nestalog Mateja Periše, Splićanina koji je nestao u Beogradu

Signal mobilnog telefona Mateja Periša (27) iz Splita, koji je nestao prije 12 dana u Beogradu, posljednji put je uhvaćen u blizini Velikog ratnog ostrva, na ušću Save u Dunav.

Vjeruje se da je telefon bio u Matejovom džepu kada je on ušao u ledenu Savu kod Beograda na vodi, a posljednji signal je uhvaćen oko kilometar i po nizvodno, gdje je vjerovatno njegovo tijelo, prenosi Informer.

Potraga za tijelom je, međutim, otežana jer voda na tom mjestu nije toliko duboka, ali su riječne struje veoma snažne.

Kako je rekao izvor iz istrage, policija je preuzela podatke sa svih baznih stanica u ovom dijelu Beograda, nakon što je Matej Periš u noći između 30. i 31. decembra bez ikakvog razloga, sav u panici, istrčao iz kluba "Gotik" u Beton hali i nestao bez traga.

"Na osnovu snimaka nadzornih kamera u okolini Beton hale, ali i praćenjem njegovog telefona, može se sa velikom preciznošću utvrditi putanja njegovog kretanja od momenta kada je istrčao iz kluba "Gotik", oko 1.40 posle ponoći. On je zatim preko Karađorđeve ulice otrčao uzvodno do restorana "Savanova" kod Beograda na vodi i tu se na jednom snimku vidi kako silazi do Save, ali se ne vidi i trenutak kad je ušao u vodu", kazao je izvor iz policije i dodao:

"Bazne stanice su registrovale signal njegovog telefona na tom mjestu, a potom je signal lociran nizvodno kod Velikog ratnog ostrva, gdje se izgubio. Pretpostavlja se da je Matej sve vrijeme imao telefon u džepu dok ga je Sava nosila i da je negdje kod ostrva, na ušću Save u Dunav, u vodi ostalo njegovo tijelo".

Prema njegovim ijrečima, riječna policija i ronioci Republike Srbije pretraživali su Savu od Beograda na vodi do ušća, ali bez rezultata.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.