Radović: Na Cetinju pad broja novooboljelih

Radović: Na Cetinju pad broja novooboljelih

Na Cetinju je u posljednih par dana zabilježen pad broja novooboljelih slučajeva koronavirusa, saopštio je direktor Doma zdravlja (DZ) Marko Radović.

“Epidemiološka situacija na Cetinju je u principu i dalje dosta komplikovana, ali u zadnjih par dana imamo trend pada broja novopozitivnih slučajeva”, kazao je Radović agenciji Mediabiro.

Prema njegovim riječima, od devet hospitalizovanih pacijenata, samo je jedan pacijent primio sve tri doze vakcine.

“Ostali ili nijesu u potpunosti imunizovani, ili nijesu primili nijednu dozu vakcine protiv koronavirusa”, istakao je Radović.

On je rekao i da se jedan ljekar i dva tehničara nalaze u samoizolaciji, ali da u DZ funkcioniše sve kako treba.

Radović je kazao da u kovid ambulantni, u prvoj smjeni, ordiniraju dva ljekara, od kojih je jedan stacioniran u samoj ambulanti, dok drugi ide u kućne posjete.

“U drugoj smjeni takođe imamo tim koji radi u samoj ambulanti i ide u kućnu patronažu”, naveo je Radović.

Takođe, kako je dodao, redovni pregledi, sa četiri ljekara u prvoj smjeni i dva ljekara u drugoj, funkcionišu normalno.

“U Dječijem dispanzeru u prvoj smjeni imamo dva ljekara, a u drugoj jednog pedijatra”, rekao je Radović.

Kada je u pitanju imunizacija, on je kazao da je u prethodna dva mjeseca vakcinacija skoro stala, ali je potražnja za trećom dozom bila dosta solidna.
Radović je napomenuo i da vakcina ima dovoljno. 

On smatra da su se građani malo opustili kada je u pitanju poštovanje propisanih epidemioloških mjera, jer je početkom decembra delta soj bio u nekoj silaznoj putanji.

“To nas je sve malo opustilo, ali smo sa pojavom omikron soja doživjeli jednu vrstu “cunamija””, rekao je Radović.

On je apelovao na građane, koji su bili u kontaktu sa kovid pozitivnom osobom, da sačekaju pojavu prvih simptoma i onda dođu da se testiraju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.