U napadu ubijeno 56 osoba, ranjeno najmanje 30, među žrtvama i djeca
Ilustracija

Krvavi napad u Etiopiji

U napadu ubijeno 56 osoba, ranjeno najmanje 30, među žrtvama i djeca

U vazdušnom napadu na izbjeglički kamp u etiopskom regionu Tigraj ubijeno je 56 osoba, a ranjeno najmanje 30, prenosi Rojters.

Humanitarni radnici su saopštili agenciji da su taj broj mrtvih potvrdile lokalne vlasti i da među žrtvama ima i djece.

Portparol Narodnog oslobodilačkog fronta Tigraja (TPLF), koji se bori protiv etiopske vlade, poručio je na Tviteru da je ovo "još jedan bezosjećajni napad dronom premijera Abija Ahmeda na kamp za interno raseljena lica u Dedebitu koji je do sada odnio živote 56 nevinih civila", navodi Rojters.

Vojska je tokom vazdušnog napada pogodila kamp u gradu Dedebitu na sjeveroistoku regiona, u blizini granice s Eritrejom, a vlasti u Adis Abebi su ranije negirale da u sukobu s pobunjeničkim snagama Tigraja gađaju i civilne ciljeve.

Etiopske savezne trupe ušle su u rat sa pobunjeničkim snagama Tigraja u novembru 2020, a otkako je izbio rat prijavljeni su zločini protiv civila, što obje strane negiraju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.