Skandalozno slavlje u Priboju: Božić je, pucaj u džamije (VIDEO)
Skandalozna proslava praćena bakljadom, Foto: Screenshot

Skandalozno slavlje u Priboju: Božić je, pucaj u džamije (VIDEO)

Nakon što je jučer osvanula fotografija da je na jednoj zgradi u Priboju osvanuo genocidni grafit kojim se veliča ratni zločinac Ratko Mladić, pojavio se i snimak na kojem se također vide fašistički izlivi i genocidne poruke, nastale u toku noći 6. na 7. januar kada su pravoslavci širom zemlje slavili najveći pravoslavni prazni.

Na jednoj fotografiji se vidi natpis "Ratko Mladić heroj“, dok na drugoj "Od Priboja pa do Haga, svi su uz Ratka generala“.

Ratko Mladić je presuđeni ratni zločinac za genocid nad Bošnjacima u Srebrenici, te se ovakvim izlivima fašizma sakrivenim pod lažni "patriotizam“ Bošnjacima u Priboju, Sandžaku i Srbiji, šalje stravična poruka, piše lokalni portal Sandžak live.

Na snimku se vidi desetina mladića koji također u noći na sam Božić s "Božić je, Božić je, pucaju džamije“, umjesto "pucaju prangije“ kako glasi izvorna pjesma.

“Opet poruka iz Priboja. Bošnjaci su ugroženi, preplašeni i nesigurni u svom gradu, u svojim domovima”, napisao je jedan korisnik Twittera.

Reagovao je i Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra u Potočarima, napisavši:

“Genocidna crna rupa koja sanja o novoj “istrazi poturica”. Slavljenje genocidnog nasilja kao fundamentalni dio identiteta”.

Na društvenim mrežama u istoj noći osvanule su uvrede i prijetnje glavnom imamu u Priboju Harun ef. Eminagiću, izrečene u javnoj komunikaciji Vladimira Simića i policajca Aleksija Pešterca.

Podsjetimo, prije nekoliko dana u Priboju se dogodio incidentu u kome pripadnici MUP-a pjevaju nacionalističku pjesmu u kojoj se poziva na ponavljanje Srebrenice i Vukovara.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.