Filipović: Utvrditi odgovornost svih koji su učestvovali u napadu na građane 5.septembra na Cetinju
Slobodan Filipović, Foto: DPS

Filipović: Utvrditi odgovornost svih koji su učestvovali u napadu na građane 5.septembra na Cetinju

Izvještaji koji se bave analizom brutalne akcije policije od 5. septembra na Cetinju dokazuju da je državna vlast predvođena premijerom Zdravkom Krivokapićem, štiteći nečije druge interese a ne države na čijem je čelu, iskoristila do sada nezapamćenu silu prema prisutnim građanima koji su mirno protestovali, i na taj način povrijedila ljudska prava, ali se i oglušila o cjelokupni pravni poredak ove države, kazao je Slobodan Filipović, član Izvršnog odbora DPS Crne Gore.

"Da su pojedini službenici policije, uprkos sramotnim negiranjima svih predstavnika vladajuće većine, ipak, postupali mimo ovlašćenja, svjedoči i Izvještaj Odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije MUP-a u okviru kojeg su konstatovane teže povrede dužnosti", poručio je Filipović.

Takođe, i Savjet za građansku kontrolu rada policije kako navodi konstatovao je da je nakon kreiranja lažne informacije da su tog jutra okupljeni građani iz vatrenog oružja pucali na policiju, obmanuta javnost i plasiran zapaljiv spin putem Javnog servisa, zbog čega bi Uprava policije trebalo da se izvini.

Podsjetio je da su povodom "brutalne akcije na Cetinju" podnijeli i krivičnu prijavu protiv Zdravka Krivokapića i određenog broja lica, sve u cilju utvrđivanja odgovornosti onih koji su mimo svojih ovlašćenja naredili akciju napada na građane, nesrazmjernu upotrebu sile, uz korišćenje bojnih otrova protiv mirnih demonstranata.

"Insistiraćemo na rasvjetljavanju svačije uloge u sramnom događaju, kako se nikad niko ne bi više usudio da ovako brutalno nasrne silom na svoje građane, kako bi sproveo tuđi naum", zaključio je Filipović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.