Nova kovanica od dva eura

Nova kovanica od dva eura

Povodom 20. godišnjice eura i početka francuskog predsjedavanja Savjetom Evropske unije (EU) u opticaj je puštena nova kovanica od dva eura, objavile su francuske vlasti na sajtu posvećenom predsjedavanju Unijom.

Kovanicu krase hrast i drvo masline koji predstavljaju snagu, mudrost i prirodu, navodi se u saopštenju i dodaje da su dva drveta uokvirena šestouglom, simbolom Francuske, i okružena sa 12 zvijezda evropske zastave.

"Ove godine se obilježava 20. godišnjica eura. Francuzi kao i Evropljani su veoma vezani za to, više nego ikad. Evropljani podržavaju jedinstvenu valutu, čine je elementom stabilnosti, zaštite i privlačnosti naših ekonomija koje su nas štitile i tokom krize", izjavio je nedavno francuski državni sekretar za evropska pitanja Kleman Bon.

Oko 30 miliona novih kovanica od dva eura pušteno je u opticaj 1. januara, na datum kada je Francuska preuzela šestomjesečno predsjedavanje EU, dodaje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.