Odbijen zahtjev sveštenika za posjetu Đokoviću, večeras moleban spred objekta u kojem se nalazi
Đoković

Odbijen zahtjev sveštenika za posjetu Đokoviću, večeras moleban spred objekta u kojem se nalazi

Starešina Sabornog hrama Svete Trojice u Melburnu, protojerej-stavrofor Milorad Lončar, zatražio je dozvolu od australijskih vlasti da posjeti Novaka Đokovića na Božić, ali je njegova molba odbijena.

Tim povodom se saopštenjem oglasio episkop australijsko-novozelandski koji je naveo da Mitropolija australijsko-novozelandska SPC osuđuje takvo kršenje ljudskih i vjerskih prava.

Episkop je naveo da su Lončara australijske granične vlasti odbile sa obrazloženjem da nikome nije dozvoljen ulaz u objekat koji se koristi kao pritvor za migrante zbog kovid restrikcija koje su na snazi.

„Obaviješteni smo da vjerske posjete nikom od pritvorenih nisu dozvoljene još od jula 2021. godine. Štaviše, od početka pandemije objekat je zatvoren za posjete bilo koje vrste na duži vremenski period, zbog čega su pritvorenici lišeni duhovne i emotivne podrške sveštenstva, bez obzira na vjersku pripadnost. Upozoravamo na ovo grubo kršenje osnovnih ljudskih prava i pozivamo odgovorne u vlasti da hitno dozvole slobodan i nesmetan pristup ljudima koji će pružiti pastirsku i emotivnu podršku za sve ljude u pritvoru“, navodi se u saopštenju Kancelarije episkopa objavljenom na sajtu Mitropolije australijsko-novozelandske SPC, prenosi Rts.

U saopštenju se navodi i da Mitropolija australijsko-novozelandska osuđuje kršenje ljudskih i vjerskih prava, kao i prirodu postupanja prema svima koji se nalaze u pomenutom pritvoru.

Kako je navedeno, večeras će u znaku molitvene podrške biti služen moleban ispred objekta u kojem se u pritvoru nalazi i Novak Đoković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.