Francuska ministarka: Đoković može da igra na Rolan Garosu i ako nije vakcinisan

Francuska ministarka: Đoković može da igra na Rolan Garosu i ako nije vakcinisan

Novaku Đokoviću biće dozvoljeno da igra na Rolan Garosu ove godine čak i ako ne bude vakcinisan protiv koronavirusa, rekla je danas francuska ministarka sporta.

Francuska ne zabranjuje nevakcinisanim osobama da uđu na svoju teritoriju, ali nameće stroža ograničenja nego onima koji su vakcinisani.

Ministarka sporta Roksana Marasineanu rekla je da protokoli Međunarodne teniske federacije na velikim događajima znače da će nevakcinisani igrač imati pravo da uđe u Francusku i učestvuje na Rolan Garosu, koji počinje u maju.

„On ne bi slijedio iste organizacione aranžmane kao oni koji su vakcinisani“, rekla je Marasineanu radiju Frans Info.

„Ali on će ipak moći da se takmiči na Rolan Garosu jer to dozvoljavaju protokoli, zdravstveni baloni i sve ostalo što prati organizaciju turnira", prenose Vijesti.

Predsjednik Francuske Emanuel Makron je ove nedjelje rekao da želi da "razljuti" nevakcinisane tako što će im otežati živote kako bi ih podstakao da dobiju vakcinu.

Makronovi protivnici optužili su ga da koristi jezik koji nije prikladan za predsjednika i da nastoji da ojača svoje pozicije uoči izbora u april.

Đoković je odbijao da otkrije svoj vakcinalni status, dok je javno kritikovao obaveznu vakcinaciju.

On nije otkrio razloge za medicinsko izuzeće, koje je dobio od australijskih vlasti, ali koje mu nije bilo dovoljno da uđe u zemlju.

On se dva dana nalazi u hotelu u Melburnu, čekajući odluku suda, koja bi trebalo da bude poznata u ponedjeljak.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.