Australija ukinula vizu i za češku teniserku, vraća se kući

Australija ukinula vizu i za češku teniserku, vraća se kući

Češka teniserka Renata Voračova, našla se u istoj situaciji kao Novak Đoković jer joj je ukinuta viza na osnovu medicinskog izuzeća.

Prema informacijama iz australijskih medija, češkoj teniserki Renati Voračovoj ukinuta je viza i ona je trenutno u istom hotelu za izbjeglice kao i Novak Đoković.

Vlasti u Australiji su najavili da će preispitati i vize za ostale tenisere za medicinskim izuzećem, pa se Čehinja prva posle Novaka našla na udaru.

Kako se navodi, Čehinja je dobila medicinsko izuzeće od vakcine na osnovu toga što se zarazila virusom korona u prethodnih šest mjeseci, što izgleda nije bio valjan osnov.

Voračova je već igrala na turniru u Melburnu u sklopu priprema za Australijan open,  a mediji navode da je u zemlju ušla još u decembru.

ABC prenosi da je Voračova dobila medicinsko izuzeće jer je bila pozitivna na koronavirus proteklog mjeseca i preležala ga je.

Voračova nije vakcinisana.

Češka teniserka je odbila da uloži žalbu i prihvatila je da napusti Australiju prvom priliom kako je od nje i zahtijevano prvobitno.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.