Podrška na trgu najboljem igraču svijeta:
foto: RTCG

Podrška na trgu najboljem igraču svijeta: "Novače, tvoj Nikšić je uz tebe"

Građani Nikšića, na skupu u centru grada, pružili su podršku prvom teniseru svijeta Novaku Đokoviću koji se nalazi u hotelskom karantinu u Australiji. Predsjednik Opštine Marko Kovačević kazao je da je iz medija saznao da će njegovi sugrađani pružiti podršku Đokoviću.

Na skupu je, osim Kovačevića, bio i predsjednik Borda direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG).

Kovačević kaže da je građanin Nikšića osjetio potrebu da pruži podršku Đokoviću "zbog svega što mu se dešava".

"Prije svega želim da mu čestitam što je posvjedočio i projavio da je slobodan čovjek i to je najveća titula od svih koje je osvojio. Uspjeh ga nije zarobio, njegovu ljudsku slobodu, i slobodu koja mu je data od boga i to je vrijedno pohvale", rekao je Kovačević prenosi RTCG.

Smatra nepravednim sve što se dešava Đooviću, navodeći da "mi nijesmo narod koji nije navikao na nepravde".

"Sve smo ih prebrodili, prebrodiće Novak i ovu, i on je već svakako pobjednik kako god da se ova situacija završi", poručio je Kovačević. 

Na trgu je prisutno stotinjak građana Nikšića, a uz trobojku je razvijen i transparent na kojem piše: "Novače, tvoj Nikšić je uz tebe".

Inače, Đoković, čiji korijeni vode porijeklo iz Jasenovog polja kod Nikšića, a koji nastupa pod zastavom Srbije, u septembru je u lokalnom parlamentu proglašen za počasnog građanina grada pod Trebjesom.

U pitanju je skup podrške Đokoviću nakon što mu nije dozvoljen ulazak u Australiju, gdje je trebalo da igra na Australijan openu, a pošto je dobio medicinsko izuzeće od obavezne vakcinacije.

Kako prenose mediji, Đoković je pokušao da uđe u zemlju sa vizom koja ne dozvoljava medicinska izuzeća zbog nevakcinisanja.

RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.