Abazović: Prijete mi zbog istrage ubistva Duška Jovanovića
Dritan Abazović

Abazović: Prijete mi zbog istrage ubistva Duška Jovanovića

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović potvrdio je da mu prijete zbog istrage ubistva urednika dnevnog lista Dan Duška Jovanovića i ponovio da je potpuno rasvetljavanje tog zločina jedan od prioriteta Vlade.

Abazović, koji je i koordinator službi bezbjednosti, rekao je novinarima u Beranama da u toj istrazi ima opstrukcija, za koje je odgovornost adresirao na nadležne "u sitemu državne uprave“ i na "pojedine političke strukture“.

"Obećali smo da ćemo se boriti za istinu. Imaćemo napredak ako ne bude opstrukcija, kojih trenutno ima u sistemu državne uprave i u pojedinim političkim strukturama, koji žele da prave neke konstrukcije, a samim tim štite ubice Duška Jovanovića“, rekao je Abazović.

Jovanović je ubijen u maju 2004. godine ispred redakcije lista Dan, ali motiv, nalogodavci i ubice nisu otkriveni.

Za saučesništvo u tom ubistvu osuđen je jedino Damir Mandić, na 19 godina zatvora.

Sa promjenom vlasti 2020. godine i dolaskom Abazovića na mjesto potpredsjednika Vlade, istraga ubistva Jovanovića označena je kao jedan od prioriteta i ona je prošle godine ponovo otvorena. Formiran je poseban tim i do sada je saslušano više osoba.

Abazović navodi da su prijetnje dobijali svi koji su pokušavali da istražuju taj slučaj.

"Ja ne mogu da budem izuzet iz toga. Nisam pokoleban. Mozaik navodi na ljude koji su veoma opasni. Ja ne želim da pravim žrtvu od sebe, niti sam je pravio", dodao je Abazović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.