Kijanu Rivs donirao 70 odsto novca od „Matriksa“ za pomoć žrtvama leukemije
Kijanu Rivs

Kijanu Rivs donirao 70 odsto novca od „Matriksa“ za pomoć žrtvama leukemije

Zvezda „Matriksa“ i „Džona Vika“ već dugo važi za najboljeg čoveka u Holivudu, a tome u prilog ide i informacija o Kijanu Rivsu za koju mnogi ne znaju.

Njegova mlađa sestra Kim razboljela se od leukemije 1991. godine i sa njom se borila dugih 10 godina, a početkom 2000-ih bolest se ponovo vratila.

Kijanu je zbog toga odlučio da karijeru i život podredi sestri, pa su zbog toga nastavci Matriksa odloženi, a takođe je prodao kuću da bi se preselio bliže sestri kako bi mogao da se brine o njoj.

Ono što je manje poznato je da je donirao 70 odsto svoje plate od Matriksa žrtvama leukemije – oko 31,5 miliona dolara.

Tokom tog perioda, Kijanu je takođe osnovao dobrotvornu organizaciju za podršku ljudima i djeci koja se bore sa rakom, za koju je izričito tražio da se ne spominje njegovo ime.

Sa sestrom Kim je bio izuzetno vezan jer su odrastali u prilično teškoj situaciji. Otac ih je napustio kada je Kijanu imao samo dvije godine, a kasnije je i uhapšen za posjedovanje droge.

Nekoliko puta su se selili sa majkom, koja ih je vodila od Havaja do Australije, Njujorka i Kanade.

Kijanu je poznat po tome što se nikada ne razbacuje sa novcem, a često se može vidjeti kako putuje javnim prevozom. Jedini hobi u koji ulaže više novca su motocikli, a osnovao je kompaniju koja se bavi pravljenjem motocikala po narudžbini.

Takođe anonimno donira velike sume novca brojnim dobrotvornim organizacijama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.