Kavarić: Neophodne jasnije mjere, i Bog se krsti kad vidi šta radimo
Nebojša Kavarić

"Borj novozaraženih do kraja januara biće 40 ili 50 hiljada"

Kavarić: Neophodne jasnije mjere, i Bog se krsti kad vidi šta radimo

Doktor, pedijatar Nebojša Kavarić kaže da ćemo do kraja ovog mjeseca imati i 50.000 zaraženih, a kako dodaje kao društvo učinili smo sve da brojke zaraženih budu tako velike.

On je naveo da smo za doček Nove godine, ali u danima poslije imali gužve, gdje niko nije nosio masku, niti držao distancu.

“I Bog se prekrstio kada je vidio šta mi radimo. Mislim tu na sve i na donosioce odluka i na građane. Sve smo napravili da broj zaraženih bude ovoliki. Jednostavne projekcije kažu da će do kraja januara broj novoinficiranih biti od 40.000 do 50.000”, kazao je Kavarić, u Jutarnjem programu TVCG.

On navodi da će sve to biti teret za, prije svega, primarnu zdravstvenu zaštitu.

“Trebalo je onemogućiti prenos, odnosno lanac prenosa. Mi smo sve napravili da omogućimo lanac prenosa zaraze. Rezultati su očekivani”, kazao je Kavarić i dodao da imamo i skromne rezultate u vakcinaciji.

Ističe da epidemijske mjere moraju biti jasne i sinhronizovane.

“Ovo treba da bude trenutak mobilizacije svih koji mogu da pomognu, svi kapaciteti domova zdravlja narednih 20-ak dana moraju da budu usmjereni, prije svega ka oboljelima, da nema gužve, šta ako krene kiša, snijeg”, poručio je Kavarić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.