Skaj: Sautempton dobija vlasnika iz Srbije
Ilustracija

Skaj: Sautempton dobija vlasnika iz Srbije

Fudbalski klub Sautempton dobiće novog vlasnika - kompaniju Sport Republic, čiji je glavni investitor Dragan Šolak, osnivač United grupe, u okviru koje posluje i Sport Klub, prenosi Skaj.

Na taj način, Sport Republic, inače investiciona firma na polju sporta i zabave, naslijediće dosadašnjeg većinskog vlasnika Kineza Gaa Jišenga, koji je postao vlasnik 80 odsto dionica kluba 2017. godine. Skaj prenosi da je dogovor vrijedan 100 miliona funti.

Sautempton, trenutno 14. tim u Premijer Ligi, 10 bodova iznad zone ispadanja, mjesecima je bio u potrazi za novim vlasnikom.

Kako prenosi Skaj, Šolak navodno stoji iza nove kompanije koja će pokušati da dođe do vlasništva do još nekih klubova u drugim ligama, slično strategiji kakvu imaju vlasnici Mančester Sitija. Isti izvori prenose da su u preuzimanje Sautemptona umiješani i Rasmus Ankersen, nekadašnji direktor Brentforda, i Henrik Kraft, investitor koji svoju bazu ima u Londonu.

Kupovinu kluba, inače, prvo treba da odobri Premijer liga, pošto su iz Vlade Britanije ranije zahtijevali striktnija pravila posle nekoliko propalih dogovora, ali i odluke šest klubova da se pridruže Superligi prošle godine, ali je ideja o tom takmičenju brzo doživjela krah.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.