Medojević: Godinu dana živimo vrijeme vladavine šačice pojedinaca
Nebojša Medojević

Medojević: Godinu dana živimo vrijeme vladavine šačice pojedinaca

"Najcrnji globalni totalitarizam nadire u Crnu Goru. Povratak globalnog jednoumlja – novi komnizam za krupne kapitaliste", ocijenio je predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidara DF-a Nebojša Medojević.

On je istakao da već godinu dana živimo vrijeme vladavine šačice pojedinaca koji su sebe proglasili “višom klasom” koja treba da vlada zemljom.

"Ova šačica “odabranih” među kojima su, osim poslušnika Soroša i globalne države i neki predstavnici naše Crkve, su javno demonstrirali da preziru demokratiju, izbore i volju građana i da Vladu nikako ne treba formirati na osnovu volje naroda na izborima. Vladu treba formirati na osnovu volje ove šacice pojedinaca koji zastupaju nečije privatne ili grupne interese. Da se najcrnji komunizam vratio u Crnu Goru, pored prezira izbora i višestranačke demokratije, najbolje govori i povratak omiljenog komunističkog mehanizma – moralno političke podobnosti", kazao je Medojević.

Prema njegovim riječima novi Centralni Komitet sastavljen od poslušnika Soroša i djelova Crkve utvrđuje ko može, a ko ne može da vrši državne funkcije u zavisnosti od procjene njihove moralno političke podobnosti.

"To se u modernom političkom rečniku globalista zove politička korektnost. Sada postoji neka nova Kominterna, koju vode najbogatije porodice na svijetu koji sebe nazivaju bogovi novca (Morgan, Rokfeler, Rotšild, Soroš…) kojima su se sada pridružili i vlasnici najvećih tehnoloških kompanija (Facebook, Twitter…). Nova Kominterna preko svojih agenata u zemljama širi novo jednoumlje i ko ne prihvata njihove “vrijednosti”, taj se isključuje iz društvenog života”, navodi Medojević.

Dodaje i da ako ste suverenista i želite da se narod pita, ako ste patriota i želite da uvijek branite interese svog naroda i svoje države, ako ste tradicionalista i poštujete svoju prošlost i svoje pretke, ako ste pravoslavac i hrišćanin i vjerujete u samo jednog Boga Isusa Hrista, ako ste demokrata i vjerujete u volju svog naroda, ako ste legalista i vjerujete da su svi građani jednaki pred ustavom i zakonima, onda ste vi “pećinski nacionalisti”, “ekstremni desničari”, “retrogradni političari” i bićete izolovani.

"To se nekada zvao komunizam. Sad se zove “građanizam”, ističe Medojević.

Kako je dodao, tako je Crna Gora ponovo kao 1945, godine dobila Vladu u koji su većina uskočili iz “šume”.

"Ministre za koje niko nikad nije ni čuo ni glasao. Vladu iza koje stoje 5,5 odsto glasova. Uz snažnu pomoć djelova Crkve ustanovili smo ponovo komunističko pravilo političke podobnosti.Crna Gora je, jedina od postkomunističkih zemalja koja još uvijek nije osudila komunističke zločine nad civilima u drugom svjetskom ratu, komunistički genocid nad civilima nekomunistima posle 905.1945 godine, nije rehabilitovala žrtve komunističkog terora i koja je ponovo podigla totem komunističkom diktatoru i zlikovcu Josipu Brozu.Ova Vlada je kontinuitet jednoumlja i komunističke diktature. DF kao demokratska, slobodarska, reformska, suverenistička, patriotska, tradicionalistička, pomiriteljska i disidentska politička organizacija je bila politički nepodobna”, navodi Medojević.

DF se, navodi on, zalaže za totalnu i radikalnu demontažu totalitarnog komunističko-mafijaškog sistema.

“Želimo da Crna Gora bude slobodna, suverena, demokratska, pravna država sa ekonomijom koja funkcioniše normalno. Za nove komuniste mi smo opasnost. Oni žele da sačuvaju sistem gdje jedna šačica pojedinaca vlada zemljom bez izbora i demokratije. Totalitarno, nasiljem i propagandom”, ocijenio je Medojević.

Prema njegovim riječima, program “Evropa sad” je klasični neokomunistički pokušaj intervencije države na tržištu rada.

“Država nije ta koja utvrđuje cijene i određuje pobjednike i gubitnike na tržištu. Država je ta koja sprečava monopole i reguliše deformacije na tržištu. Ideja da Vlada sama redistribuira velike djelove budžetskih prihoda određenim kategorijama stanovništva ili interesnim grupama i pojedincima i da eliminiše tržište je klasično komunistička”, navodi Medojević.

Dodaje da ministar, najbolje zna koje su cijene i šta je ponuda i tražnja.

“Socijalna demagogija i jeftina propaganda su dostigle svoj procvat u komunističkoj eri. Država umjesto tržišta. Lični autoriteti umjesto institucija. Centralni komitet umjesto naroda. Politička korektnost umjesto slobode izražavanja i izbora. Članovi CK Crne Gore imaju samo jedan problem. Narod ih ne želi. Nemaju glasove. Zato oni traže od svojih šefova u Kominterni da ukine izbore, da lidere DF-a stave na crne liste i da u Crnu Goru postave međunarodnog predstavnika kao u BiH. Šta će nama narod? Šta će nama država? Šta će nama demokratija? Zato DF smeta”, zakljućio je Medojević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.