Borovinić Bojović: Vakcinisano 67 odsto zaposlenih u javnoj upravi
Jelena Borovinić Bojović

"Nadležni ne razmišljaju o uvođenju obavezne vakcinacije"

Borovinić Bojović: Vakcinisano 67 odsto zaposlenih u javnoj upravi

U javnoj upravi je 67 odsto zaposlenih vakcinisano protiv kovida, a nadležni ne razmišljaju o uvođenju obavezne vakcinacije za zdravstvene radnike, poručila je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

Ona je u intervjuu Televiziji Vijesti kazala da nema prostora za opuštanje iako je omikron soj slabiji od ranijih i nada se da ćemo narednu godinu dočekati bez epidemije.

Ministarka je upitana i da prokomentariše to što je Vladin savjet za borbu protiv koronavirusa opet odbio zahtjev struke da se uvedu strože mjere i potpuno zatvore ugostiteljski objekti do 12. januara.

"Svi članovi Vlade glasaju. Svi imaju svoj stav, svako gleda iz svog ugla, moj ugao je uvijek fokusiran na zdravlje i ja tog svog stava ne odustajem. Međutim, ovaj problem traje jako dugo i moramo prihvatiti i to da i druge Vlade u regionu i svijetu na sličan način donose mjere i odlučuju zajednički", poručila je ona.

Ministarka se nada da će se naredna Nova godina čekati bez mjera i kovida, ali upozorava da moramo da budemo veoma oprezni.

"Tome se svi nadamo, ja najviše, ali korona nas je već više puta dosad opomenula da moramo da budemo veoma oprezni, jer je to izuzetno nepredvidiv virus", dodala je ona.

Borovinić Bojović je kazala i da ne razmišlja o uvođenju obavezne vakcinacije.

"Vakcinacija je dobrovoljna i ja lično nisam pobornik uvođenja obavezne vakcinacije", dodala je.

Ona je naglasila da rade na poboljšanju uslova u barskoj bolnici.

"Ono što smo dosad uradili jeste da smo odeljenje interno, odeljenje ginekologije pojačali, radimo na pojačanju ortopedije i neonatologije", kazala je.

Prema njenim riječima, Komisija ovih dana završava sa izvještajem oko smrti porodilje Ajle Hot.

Kako je dodala, novac koji je putem donacija prikupilo nekadašnje Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti se i dalje nalazi na računu Generalnog sekretarijata Vlade i on je na sigurnom i o njegovoj direktnoj namjeni za šta će konkretno biti iskorišćen Vlada još nije donijela odluku.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.