Tvorci BioNTechove vakcine bi se mogli naći na novčanici eura
Foto: Twitter

Tvorci BioNTechove vakcine bi se mogli naći na novčanici eura

Evropski parlament je predložio Evropskoj centralnoj banci da na jednoj od budućih novčanica Eura budu osnivači BioNTecha Ugur Šahin i Ozlem Tureči.

Konkretan prijedlog stigao je od političara njemačkog Slobodnog demokrata (FDP) Morica Kornera (Mortiz).

Na novim novčanicama trebalo bi da budu otisnute važne evropske ličnosti poput bračnog para osnivača BioNTecha. Njihov je rad spasio živote miliona Evropljana, rekao je Moric u Evropskom parlamentu za nedjeljno izdanje lista Die Welt.

"Njihov životni put impresivna je priča o integraciji, napretku, preduzetništvu, naučnoj izvrsnosti i potencijalu otvorenog imigracionog društva", dodao je Korner.

Podsjećamo, BioNTech je relativno brzo razvio vakcinu protiv koronavirusa na temelju tehnike tzv. mRNK. 

Inače, Evropska centralna banka je nakon dvadeset godina od uvođenja eura odlučila pokrenuti proces redizajna novčanica.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.