Neobično: Ženka psa kangala hrani jagnje
Foto: Anadolija

Neobično: Ženka psa kangala hrani jagnje

U svijetu postoji mnogo primjera neobičnih prijateljstava i veza između različitih vrsta životinja, a jedan od takvih je i slučaj iz turske provincije Sivas u kojoj ženka psa kangala svojim mlijekom hrani jagnje, javlja Anadolija,prenosi Avaz.

Pastirski pas budnim okom čuva stado ovaca na farmi u selu Kajadibi, a vlasnik stada je iznenađen kada je vidio koju još ulogu u stadu je pas preuzeo.

Naime, jagnje je jednog dana prestalo da uzima mlijeko od majke i počelo od jednogodišnje ženke kangala koja ga nije odbila u tome.

"Jagnje je to možda učinilo jer mu majka nije davala dovoljno mlijeka. Naš kangal je usvojio jagnje jer ima istančan instinkt da zaštiti ovce. I majka i pas hrane jagnje", kazao je suvlasnik farme i uzgajivač ovčarskih pasa Zabit Bektas.

I seoski starješina Vedat Celebi je kazao da su mještani iznenađeni prizorima sa farme koje povezuju sa snažnim majčinskim instiktom kod životinja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.