Božović: Ambasador Srbije u Crnoj Gori sam ja dok zvanični Beograd ne odluči drugačije
Vladimir Božović

Božović: Ambasador Srbije u Crnoj Gori sam ja dok zvanični Beograd ne odluči drugačije

Uslijed učestalih i zlonamjernih glasina još jednom bih žeiio da razjasnim, ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori sam ja, i tako će i ostati sve dok Republika Srbija ne odluči drugačije, kazao je Vladimir Božović opozvani ambasador Srbije u Crnoj Gori.

Božović je na svom tviter nalogu podijelio dio svog autorskog teksta u kojem navodi da Srbija, kao i Crna Gora i svaka druga suverena i priznata država, imaju pravo da samostalno biraju svoje ambasadore i diplomate.

"Nadam se da će u novoj godini postojati politička volja da se to pitanje riješi kako bi ambasada Republike Srbije u Crnoj Gori nastavila neometano da radi. Sa naše strane će kao i uvijek naići na pruženu ruku", napisao je Božović.

Podsjećamo, krajem novembra 2020. u skladu sa članom 9. i 41. Bečke konvencije o diplomatskim privilegijama i imunitetima, Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore proglasilo je Božovića personom non grata i zatražilo da napusti Crnu Goru.

I pored toga, Božović je nastavio da se predstavlja kao ambasador Srbije u Crnoj Gori, o čemu svjedoči i čestitka Nove godine koju je uputio u svojstvu ambasadora.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.