Izrael odobrava četvrtu dozu vakcine
Ilustracija

Zdravstvenim radnicima i starijim od 60 godina

Izrael odobrava četvrtu dozu vakcine

Premijer Izraela Naftali Benet objavio je da će Izraelci stariji od 60 godina i zdravstveni radnici moći da prime četvrtu dozu vakcine protiv koronavirusa.

Vodeći medicinski ekspert i savjetnik vlade profesor Eran Segal rekao je da bi više od 40 odsto stanovnika Izraela, od ukupno 9,4 miliona, moglo da bude inficirano omikron sojem koronavirusa, u vrijeme kada se bilježi porast slučajeva zaraze bez presedana.

Segal je rekao da će u roku od tri nedelje dva do četiri miliona Izraelaca biti zaraženo koronavirusom,ocijenivši da je "masovna infekcija na nacionalnom nivou neminovna, te da su trenutne restrikcije isuviše slabe u svijetlu tako zaraznog virusa“.

On je međutim dodao da su vakcine i dalje efikasne protiv ozbiljnih simptoma.

U protekloj nedelji Izrael je zabilježio skoro 27.000 novih slučajeva zaraze, što je 200 odsto više u poređenju sa prethodnom nedeljom.

U petak je bilo gotovo 5.500 novozaraženih, tri puta više nego prethodnog petka,a pozitivnost testova dostigla je skoro četiri odsto.

Broj ozbiljnih slučajeva takođe raste i do večeras je dostigao 114, a u prethodne dvije nedelje taj broj se kretao između 80 i 90, prenose izraelski mediji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.