Bečić: Zadovoljan sam radom Parlamenta, TS da služi Crnoj Gori a ne partijama
Aleksa Bečić

Bečić: Zadovoljan sam radom Parlamenta, TS da služi Crnoj Gori a ne partijama

Uvjeren sam i ubijeđen da smo došli do jednog nezavisnog, profesionalnog, samostalog i nepristrasnog Tužilačkog savjeta, koji će služiti isključivo Crnoj Gori i crnogorskim građanima, a ne nijednoj partiji, kriminalnom klanu ili nekom centru moći, poručio je šef crnogorskog parlamenta Aleksa Bečić. On je, predstavljajući rezultate Skupštine, kazao da je zadovoljan dostignućima aktuelnog saziva Skupštine, posebno u uslovima visoke polarizacije, tenzija i bojkota opozicije.

"Miran kraj 2021, što nije bio slučaj sa 2019. i 2020, ohrabruje da ćemo sledeće godine nastaviti tim putem i da ćemo imati konstruktivan dijalog sa opozicijom da dođemo do konsenzusa oko pitanja za koje je potrebna dvotrećinska i tropetinska većina", naveo je Bečić.

Poručio je i da je maratonska sjednica 29. decembra mnogo dobra donijela građanima Crne Gore i pokazala da poslanici mogu biti ujedinjeni oko važnih tema. Kazao je i da nema informacija o novim inicijativama za izglasavanje nepovjerenja Vladi, te naglasio da nije realizovano mnogo toga što je tvrdila opozicija.

"Ne bih posebno analizirao taj segmet, ona može da djeluje i podnosi inicijative, ali više puta se potvrdilo da ono što su najavljivali nije bilo tako. Što se tiče dijaloga vlasti i opozicije, trudiću se da ga nastavimo, jer sada je već jasno šta su sve otvorena pitanja, i imamo dosta tema za razgovor", kazao je Bečić.

Na pitanje kakav je odnos Demokrata prema Memorandumu o saradnji dijela vlasti i manjinskih partija, kazao je da memorandum ne daje odgovor na vrlo jednostavno pitanje: da li se isključuje bilo kakva mogućnost saradnje sa DPS-om.

"Odgovori na to pitanje su dosta nejasni, što stvara zebnju kada je u pitanju izborna volja građana. Na ovo su se nadovezali i intervju funkcionera, predsjednika države... Drugi dio nejasnoća je što onaj sporazum iz septembra prošle godine na 20 puta jači način štiti evropski i euroatlantski put Crne Gore", kazao je Bečić.

Dodao je i da što se tiče Vlade, Demokrate su glasali protiv interpelacija za sva tri ministra.

"Poslanici Demokrata su među onima koji ni u jednoj varijanti nijesu glasali sa DPS-om. Naš odnos je jasan. Nadam se da niko neće ni pomisliti da ide u prekrajanje izborne volje građana, da niko ovo neće rješavati prekrajanjem izborne volje građana, to bi bio uvod u destabilizaciju društveno-političkih prilika. Vjerujem da niko tim putem neće ići, a mi ćemo ostati na principima na kojima jesmo", zaključio je Bečić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.