Teška akcija spasavanja planinara u Hrvatskoj, pas ga grijao svojim tijelom 13 sati
Foto: Twitter

Teška akcija spasavanja planinara u Hrvatskoj, pas ga grijao svojim tijelom 13 sati

Hrvatska gorska služba sapasavanja saopštila je da je jutros završena jedna od najtežih akcija spasavanja koju je organizovala i da je spasen povrijeđeni planinar koji je na najvišem vrhu Velebita (Vaganski vrh) skliznuo niz padinu 150 metara.

U akciji je učestvovalo 27 spasilaca iz Gospića, Zadra, Splita i Istre, prenosi Dalmacija danas. Povrijeđeni planinar je bio na vrlo nepristupačnom terenu, a akcija spasavanja trajala je gotovo devet sati.

Spasioci su objavili i detalj koji ih je oduševio. Naime, sa planinarom je niz padinu skliznuo i njegov pas. On nije bio povrijeđen i sklupčao se uz planinara, grijući ga 13 sati svojim tijelom.

"Iz ovoga primjera svi možemo naučiti o brizi jednih o drugima", napisali su spasioci.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.