Uprava za sport i mlade obustavila registraciju Savićevića za predsjednika FSCG
Dejan Savićević

Uprava za sport i mlade obustavila registraciju Savićevića za predsjednika FSCG

Uprava za sport i mlade obustavila je registraciju Dejana Savićevića za predsjednika Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG), saopšteno je Portalu RTCG iz Uprave.

FSCG održao je 30. juna Izbornu skupštinu na kojoj je Savićević reizabran za predsjednika te sportske asocijacije. Ipak, nadležni inspekcijski organi u Crnoj Gori osporili su zakonitost postupka izbora, što je nedavno potvrđeno i odlukom Upravnog suda. 

Nakon Izborne sjednice, FSCG je kod Uprave za sport pokrenuo inicijativu za registraciju odluka sa te sjednice.

“Imajući u vidu da je pred nadležnim inspekcijskim organom pokrenut postupak inspekcijskog nadzora nad radom Fudbalskog saveza Crne Gore, što predstavlja prethodno pitanje bez čijeg rješavanja se ne može odlučiti u postupku za registraciju promjene u Registru sportskih organizacija, kao i da to prethodno pitanje čini samostalnu pravnu cjelinu čije rješavanje je u nadležnosti drugog organa odnosno Uprave za inspekcijske poslove, ovaj organ je rješenjem prekinuo postupak za registraciju promjene u FSCG u Registru sportskih organizacija”, saopšteno je portalu RTCG iz Uprave za sport i mlade.

Uprava za sport i mlade će nastaviti postupak registracije promjene u Registru sportskih organizacija, koja se odnosi na FSCG, nakon što se okonča inspekcijski nadzor nad FSCG pred Upravom za inspekcijske poslove.

"Čekamo da FSCG postupi po odluci drugostepenog organa", saopšteno je iz Uprave. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.