Francuska skratila period samoizolacije: Za vakcinisana lica sedam dana
Ilustracija

Francuska skratila period samoizolacije: Za vakcinisana lica sedam dana

Francuski ministar zdravlja Olivije Veran rekao je danas da je za vakcinisana lica zaražena virusom korona samoizolacija skraćena sa deset na sedam dana.

Francuske vlasti pratile su primjer drugih zemalja, poput SAD, koje su skratile period izolacije da bi spriječile prekide u radu industrije usljed nedostatka radnika.

"Izolacija može biti ukinuta nakon pet dana u slučaju negativnog testa. Osobe koje nisu vakcinisane moraće u samoizolaciju na deset dana, uz mogućnost izlaska nakon sedam dana pod istim uslovima", naglasio je Veran.

Prema njegovim riječima, novi soj omikron virusa korona previše je zarazan da bi bio zaustavljen osim ukoliko ne bude ponovo uvedena stroga blokada.

Francuska je postala šesta zemlja na svijetu koja je od početka pandemije registrovala više od deset miliona oboljelih od kovid 19.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.