Na Žabljaku postavljen krst na mjestu gdje će se graditi hram
Foto: Etos

Na Žabljaku postavljen krst na mjestu gdje će se graditi hram

Na mjestu gdje će se na Žabljaku uskoro početi gradnja pravoslavnog hrama, mještani su postavili drveni krst, saopštila je Eparhija budimljansko-nikšićka.

Iz Eparhije su naveli da su na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Skupštine opštine, odbornici jednoglasno usvojili predlog da se oko 600 kvadrata opštinskog zemljišta ustupi Eparhiji budimljansko-nikšićnoj i Crkvenoj opštini Srpske pravoslavne crkve.

“Prostor za gradnju hrama nalazi se u centru grada između ulica Vuka Karadžića i Jakova Ostojića, ispred ulaza u nekadašnju kasarnu i zdravstvenu ustanovu. Parcela je DUP-om predviđena za gradnju hrama”, objavljeno je na  sajtu Eparhije budimljansko-nikšićke.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.