Papa Franjo: Nasilje nad ženama je uvreda Bogu
Papa Franjo

Papa Franjo: Nasilje nad ženama je uvreda Bogu

Papa Franjo pozvao je u novogodišnjoj poruci na prekid nasilja nad ženama, istakavši da je to uvreda za Boga.

Kako javlja Rojters, papa je novogodišnju službu u Bazilici Svetog Petra u Vatikanu posvetio temama majčinstva i ženama, navodeći da to održava niti života i ponovo uputio jedan od najjačih poziva da se prekine nasilje nad njima.

"Pošto majkama dugujemo život, a žene drže svijet na okupu, onda treba da učinimo veće napore za unaprjeđenje majki i zaštitu žena. Previše je nasilja usmjereno ka ženama, povrjeđivanje žene je uvreda Boga", istakao je poglavar Rimokatoličke crkve, javljaju agencije.

Papa Franja je u više navrata u posljednje dvije godine govorio protiv nasilja u porodici koje je u pojedinim zemljama u porastu otkad je počela pandemija koronavirusa i uvedene protivpandemijske mjere koje podrazumijevaju više vremena u kući - podsjeća Radio Slobodna Evropa.

Prvi januar je i Svjetski dan mira za Katoličku crkvu.

U poruci koju je uputio prošlog mjeseca, papa je pozvao države da troše manje na naoružanje i više na obrazovanje.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.