Holandija: Dvanaestogodišnji dječak stradao tokom vatrometa
Ilustracija

Holandija: Dvanaestogodišnji dječak stradao tokom vatrometa

Dječak od 12 godina je stradao, a drugo dijete je teško povrijeđeno tokom vatrometa na istoku Holandije, saopštila je policija i dodala da se nesreća dogodila uprkos zabrani upotrebe pirotehnike.

Nesreća se desila pošto su djeca posmatrala odraslu osobu koja ispaljuje rakete vatrometa pomoću sprave domaće izrade.

Policija je na Tviteru navela da je preminuo dječak od 12 godina, dok je drugi teško povrijeđen i prebačen u bolnicu.

Policija je dodala da je uhapsila jednog muškarca, prenosi N1 Beograd.

Holanđani u novogodišnjoj noći obično organizuju vatromete na ulicama ili baštama što je popularna praksa ali često sa povredama.

Holandska vlada saopštila je još u novembru da će drugu godinu zaredom zabraniti tradicionalne vatromete za doček Nove godine da se ne bi dodatno opterećivale bolnice zbog eventualnih povreda od upotrebe pirotehničkih sredstava.

Zabrana se odnosi na građane dok će razne zajednice kao što su opštine moći da organizuju vatromete ali jedino uz pomoć stručnjaka za pirotehniku.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.