Jedna supena kašika ovog napitka na svakih pola sata uklanja bol u grlu
Ilustracija

Jedna supena kašika ovog napitka na svakih pola sata uklanja bol u grlu

Otežano gutanje, promuklost, iritirano i bolno grlo najčešći su simptomi upale koja se javlja posebno tokom praznika.

Dobra vijest je što možete sebi olakšati bol pomoću prirodnih ljekova.

Jedan narodni recept za liječenje upaljenog grla pokazao se posebno efikasan, a glavni sastojak je kim.

Za ovaj napitak vam je potrebno 250 ml vode, 80 grada mljevenog kima i jedna kašika sirćeta,prenose Novosti.

Priprema

Sipajte 200 ml vode u šerpicu, dodajte mljeveni kim i stavite na ringlu da provri, smanjite ringlu i ostavite još 15 minuta. Kada smjesa postane gusta i lepljiva dodajte još 50 ml vode i sačekajte da još jednom provri. Sklonite sa ringle, ostavite da se prohladi, pa dodajte sirće.

Konzumiranje

Pijte svakih 30 minuta po 1 supenu kašiku, i već posle 2 sata moći ćete da osjetite olakšanje. Ovaj napitak preporučuje se svima koji su podložni čestim prehladama, imaju često upaljeno grlo i anginu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.