Na planeti će 1. januara 2022. godine živjeti 7,8 milijardi ljudi
Ilustracija

Na planeti će 1. januara 2022. godine živjeti 7,8 milijardi ljudi

Na Zemlji će 1. januara 2022. godine živjeti 7,8 milijardi ljudi, što predstavlja porast broja stanovnika planete od 74 miliona ili 0,9 odsto u odnosu na 1. januar ove godine, projekcija koju je objavio američki Biro za popis stanovništva.

Očekuje se da će naredne godine svake sekunde biti 4,3 rođenja i dvije smrti.

U ovoj godini broj stanovnika u Sjedinjenim Američkim Državama povećan je za skoro 707.000, pa se očekuje da će 1. januara u toj zemlji živjeti 332,4 miliona ljudi.

Počevši od Nove godine očekuje se da će se u SAD na svakih devet sekundi rađati jedna beba, da će na svakih 11 sekundi umirati jedna osoba, a da će se na svakih 130 sekundi rađati jedna beba iz međunarodne migrantske populacije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.