Poraz za kraj godine: Zenit u Beogradu slavio protiv Crvene Zvezde
Foto: Euroleague Basketball

Poraz za kraj godine: Zenit u Beogradu slavio protiv Crvene Zvezde

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspjeli da na trijumfalan način okončaju 2021. godinu – izabranici Dejana Radonjića poraženi su u punoj hali "Aleksandar Nikolić“ od Zenita iz Sankt Peterburga rezultatom 80:76 posle produžetka, iako su tokom najvećeg dijela posljednje četvrtine imali vođstvo. Posle 40 minuta bilo je 69:69.

Posle ovog poraza Zvezda je na skoru 7-11, a Zenit došao do četvrte pobjede zaredom i sada ima 12-6. Bio je ovo drugi meč dva tima posle manje od jednog mjeseca – trećeg decembra Zvezda je lako slavila u Sankt Peterburgu.

Gledaoci u "Pioniru“ mogli su da gledaju veoma uzbudljiv meč – Zvezda je povela, ali je Zenit krajem prve četvrtine serijom 19:3 došao do +8. Do poluvremena srpski šampion se vraća u egal i u trećem periodu prelazi u vođstvo. Imali su crveno-bijeli +7 na 6 minuta do kraja, ali napad Zvezde je stao, dok je Beron sa druge strane igrao fantastično.

Posle poena Lojda na 12 sekundi do kraja domaći su se bunili tražeći ofanzivni faul, a elemenata za takvu odluku, koja nije donijeta, svakako je bilo. Volters i Kalinić u posljednjem napadu nisu uspjeli da donesu crveno-bijelima pobjedu.

U produžetku je Zenit bio konkretniji, Kalinić je promašio dva izuzetno bitna slobodna bacanja i na kraju je djelovalo da ruska ekipa ima više energije.

Najefikasniji u redovima srpskog šampiona bio je Nejt Volters – meč je završio sa 21 poenom (10/20 iz igre, 0/2 penali), 5 skokova, 6 asistencija, 4 ukradene i 1 izgubljenom loptom. Pratio ga je sunarodnik Ostin Holins, koji je postustao u drugom poluvremenu, a ukupno je imao 15 poena (5/7 iz igre, 2/3 penali).

Nikola Kalinić je meč završio sa 13 poena (5/17 iz igre, 0/2 penali), 6 skokova i 4 asistencije, a Luka Mitrović je imao 11 poena (3/4 iz igre, 5/8 slobodna bacanja). Ognjen Kuzmić je duel završio sa 9 poena i 4 skoka.

U poraženom timu najbolji je bio nekadašnji bek crveno-bijelih Bili Beron – sjajni šuter postigao je 25 poena (9/13 iz igre, 2/3 penali), a pogodio je neke šuteve iz praktično nemogućih pozicija. Pritom je imao i 4 skoka i 6 asistencija. Džordan Miki je duel završio sa 13 poena, a još jedan bivši košarkaš Zvezde otežao je situaciju bivšem klubu – Džordan Lojd je imao 8 poena (3/10 iz igre, ali neke bitne koševe u finišu) i 9 skokova, uz 2 asistencije.

Naredni duel u Evroligi Zvezda će igrati šestog januara protiv Fenerbahčea, takođe u Beogradu, a u međuvremenu ih u ABA ligi očekuje gostovanje Splitu drugog januara. Zenit će u 19. kolu EL igrati sedmog januara u Milanu protiv Olimpije, a prije toga u VTB ligi u Permu gostuju Parmi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.