U Italiji prvi put od početka pandemije više od 100.000 novozaraženih dnevno
Ilustracija

U Italiji prvi put od početka pandemije više od 100.000 novozaraženih dnevno

U Italiji je prvi put od početka pandemije registrovano više od 100.000 novih slučajeva kovida, a dnevno povećanje broja zaraženih iznosi više od 20 procenata, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

To je nedvosmislen dokaz da se omikron soj koronavirusa širi nevjerovatno brzo i da je poštovanje svih mjera važnije nego ikada prije.

Na koji način se virus sada širi najbolje pokazuje podatak da je danas bilo 126.888 novih slučajeva, u srijedu 98.142, a u utorak 78.299, što znači da je za samo tri dana broj novooboljelih uvećan za čak 65 odsto.

Dobra vijest je ipak da je procenat umrlih, u odnosu na broj zaraženih, manji nego u prethodnim talasima, kada su dominirali alfa, pa delta soj.

Danas je prijavljeno 156 smrtnih slučajeva, što je svega 0,12 odsto od broja novooboljelih.

Medicinski radnici, međutim, upozoravaju da to nije razlog za opuštanje, jer će zbog ogromnog broja zaraženih ipak umirati dosta ljudi.

Na odeljenjima intenzivne njege u italijanskim bolnicama danas je 1.226 pacijenata, 41 više nego u srijedu, a 81 više nego u utorak.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.