Kina: Zabranjeno tetoviranje fudbalskim reprezentativcima
Ilustracija

Postojeće tetovaže da uklone

Kina: Zabranjeno tetoviranje fudbalskim reprezentativcima

Prema novim pravilima Fudbalskog saveza Kine fudbalerima koji igraju za reprezentaciju biće zabranjeno da se tetoviraju i savjetuje im se da uklone tetovaže koje već imaju.

U saopštenju Fudbalskog saveza navodi se da je regrutovanje novih igrača sa tetovažama na nacionalnom nivou i u omladinskim reprezentacijama "strogo zabranjeno", prenosi BBC.

Dodaje se da će ovakva odluka pomoći da se pokaže "dobar primjer u društvu".

U saopštenju Generalne uprave za sport (GAS) navodi da je nacionalnim igračima sa tetovažama savjetovano da ih uklone.

Nekim kineskim nacionalnim zvijezdama, uključujući defanzivca Džanga Linpenga, ranije je rečeno da prekrije svoje tetovaže.

Kako navodi BBC, od sredine 2018. godine Kina sve više pojačava regulativu kako bi zaustavila prikazivanje tetovaža na televizijskim ekranima.

Od tada su neki profesionalni fudbaleri pokrivali ruke dugim rukavima kako bi sakrili tetovaže koje imaju.

U kineskoj kulturi tetovaže se povezuju sa organizovanim kriminalnim grupama u istočnoj Aziji, a među etničkim grupama često su viđene kao oznaka necivilizovanih.

Kineska vladajuća Komunistička partija ih ne odobrava, ali su postale sve popularnije među mlađom populacijom.

Prošlog decembra, ženska univerzitetska fudbalska liga u Kini morala je da bude otkazana nakon što je igračima rečeno da im nije dozvoljeno da farbaju kosu, podsjeća BBC.

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.