Ministarstvo prosvjete i Oracle Academy potpisali saradnju: Nastavnicima omogućeno četvorogodišnje usavršavanje
Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta

Ministarstvo prosvjete i Oracle Academy potpisali saradnju: Nastavnicima omogućeno četvorogodišnje usavršavanje

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta, Vesna Bratić i generalni direktor kompanije Oracle Srbija i Crna Gora, Vladimir Knežević, potpisali su juče u MPNKS partnerski ugovor "Oracle Academy", koji će omogućiti nastavnicima da u naredne četiri godine pohađaju kruseve u oblastima Java programskog jezika, baze podataka, vještačke inteligencije itd.

Nastavnici će  prenositi ovo znanje direktno svojim đacima, kako bi im pomogli da se na bolji način pripreme za uspješne karijere u XXI vijeku.

Iz Ministarstva su saopštili da ugovor obuhvata online obuku do 400 nastavnika iz najviše 220 osnovnih i srednjih škola iz Crne Gore, kroz 8 kurseva Oracle Akademije, a očekuje se da će realizacijom ovog ugovora oko 4000 đaka osnovnih i srednjih škola iz Crne Gore moći da stekne najnovija znanja iz oblasti baza podataka i Java Programiranja.

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta, Vesna Bratić ovom prilikom je informisala generalnog direktora da je Vlada Crne Gore na 52. sjednici donijela Strategiju za digitalizaciju obrazovnog sistema, koja ima za cilj planski i sistemski razvoj i implementaciju digitalnih rješenja u obrazovnom sistemu, kako bi na pažljiv i funkcionalan način uticali na podizanje nivoa kvaliteta obrazovanja. U tom smislu, ministarka je posebno naglasila veliki značaj saradnje sa ovom akademijom. 

"Potpisivanjem četvorogodišnjeg ugovora sa Oracle akademijom obezbjeđuju se obuke nastavnika osnovnih i srednjih škola iz oblasti programiranja i baza podataka. Jačanje kadrova putem ovih obuka treba da doprinese i kvalitetnijem nastavnom procesu iz informatičkih i drugih predmeta“, izjavila je ministarka Bratić i zahvalila se Oracle akademiji što su prepoznali potrebe obrazovnog sistema Crne Gore i što će MPNKS u partnerstvu sa njima, kroz realizaciju niza obuka, unaprijediti digitalnu kompetenciju nastavnika, a samim tim i učenika.

Generalni direktor kompanije Oracle Srbija i Crna Gora, Vladimir Knežević, izavio je da je ovo poseban dan za Oracle,  američku kompaniju koja se bavi proizvodnjom informaciono- tehnoloških rješenja, a čiji menadžment smatra da se razvojem i usavršavanjem novih kadrova  može podići svijest  o digitalnoj transformaciji i unapređenju tehnloškog društva. 

"Ponosni smo što imamo priliku da na današnji dan potpišemo novi sporazum sa Ministarstvom prosvjete, nauke, kuture i sporta i vjerujem da će naša saradnja dugo trajati“, poručio je Knežević.   

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.