Usvojeni amandmani Demokrata: Državni službenici neće rešavati stambena pitanja na leđa građana Crne Gore
Demokrate Crne Gore

Usvojeni amandmani Demokrata: Državni službenici neće rešavati stambena pitanja na leđa građana Crne Gore

Klub poslanika Demokratske Crne Gore saopšto je da amandmani na budžet za 2022 godinu, koje je u ime kluba Demokrate-Demos-Mir je naša nacija, podnio poslanik Momo Koprivica, podržani su većinom glasova na Odboru za budžet, finansije i ekonomiju, a ministar finansija i socijalnog staranja ih je na sjednici prihvatio, čime su postali sastavni dio budzeta za iduću godinu.

"U pitanju je 6 amandmana koji se odnose na kapitalne projekte i eliminisanje prakse bivše vlasti da politički funkcioneri namiču stanove o trošku svih građana. Amandmani se odnose na:

1. Povećanje iznosa budzetskih sredstava za Opštu bolnicu Nikšić za izgradnju Urgentnog bloka sa dijagnostikom, odjeljenjem neurologije, internog i palijativne njege

2. Sanacija puta Maočići-Velimlje-Petrovići/dionica Maočići-Velimlje

3. Sanacija objekta i unapređenje funkcionisanja ambulante "Dr Niko Miljanić"-Velimlje

4. Projektovanje i izgradnja puta od Nikšićke Župe do Kapetanovog jezera

5. Dom digitalne revolucije, za Tehnopolis-Nikšić

6. Zakonska norma da poslanici, članovi Vlade i državni sekretari u ministarstvima, ne mogu rješavati stambene potrebe, na teret budzeta Crne Gore. Mi smo politički subjekat kojem su na prvom mjestu potrebe građana i koji drži datu riječ", navode u saopštenju.

Ono što su, kako navode, u predizbornoj kampanji obećali kao cilj vršenja vlasti, to ispunjavaju.

"Ovim amandmanima se stvara budzetska osnova za ulaganja u privrednu i socijalnu infrastrukturu koja je od vitalnog značaja za društvo i građane. Pretežno se radi o krajevima, sa izuzetnim poljoprivrednim i turističkim potencijalima, koje je bivša vlast decenijama zapostavljala i zaobilazila. Bez puteva i kvalitetne zdravstvene zaštite nema razvoja. Takođe, ulaganja u kreativnu industriju, kao što je Dom digitalne revolucije, u okviru Tehnopolisa Nikšić, preduslov je odrzivog privrednog rasta. I na kraju, više nikad motiv za ulazak u politiku ne smije biti stan ili stambeni kredit, i to će biti zapečaćeno zakonom", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.