Eraković: Ko bi rekao - čuda neće da se dese
Jevto Eraković

Eraković: Ko bi rekao - čuda neće da se dese

Ministarstvo zdravlja odabralo je da se u danu sa najvećim brojem pozitivnih od početka pandemije, javnosti obrati kafanskim pričama i jezikom primjerenijim "Zadruzi", nego Vladi, saopštio je Jevto Eraković, potpredsjednik Demokratske partije socijalista i poslanik u Skupštini Crne Gore.

Upitao je da li to znači da više i dalje od toga ne mogu?

"Time Ministarstvo zdravlja, nažalost, pokazuje ne samo da je izgubilo kontrolu nad pandemijom i omikronom, nego i "kompas" kada je riječ o elementatnom vaspitanju i kulturnom ponašanju. Čitava planeta bori se sa novim udarom korona virusa. Svaka zemlja na način kako najbolje umije - podizanjem stepena vakcinacije koji garantuje manji pritisak na bolnice, pooštravanjem epidemijskih mjera, restrikcijama uoči božićnih i novogodišnjih praznika, reorganizacijama zdravstvenih i svih drugih javnih službi. Na osnovu čega su naše zdravstvene vlasti očekivale da će, kad su već vidjele šta se dešava po Evropi i svijetu, nas zaobići omikron talas? Ako su znale da neće, zašto ga dočekujemo potpuno nespremni, iako smo imali najmanje dvije sedmice da se pripremimo?", interesovao se Eraković

Eraković je upitao da li se strategija Vlade ne svodi na stihove "Ko bi rek'o čuda da se dese" uz koju, vidjeli smo na društvenim mrežama, "njeni članovi vole da krše sve epidemijske mjere".

"Čuda, jer je ugostiteljskim objektima omogućeno da rade kako rade i time budu jedno od zarišta širenja virusa baš zahvaljujući nemaru i neznanju zdravstvenih i drugih vlasti. Čuda, jer ugostiteljski objekti nijesu jedina mjesta koja postaju legla zaraze zbog kršenja epidemijskih mjera na koje vlasti neće ili ne smiju da reaguju. Čuda se, međutim, dešavaju jedino u kafanskim pjesma i saopštenjima predstavnika Vlade i zdravstvenih vlasti. Kada je pandemija u pitanju, ali i svako ozbiljno bavljenje politikom rezultati se postižu samo predanim, odgovornim i stručnim radom. Svim onim što Vlada i ministarka zdravlja nijesu pokazali", zaključio je Eraković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.