Resor Borovinić Bojović: Đukanoviću želimo brz oporavak, kad se oporavi da manje posjećuje epidemiološki rizična mjesta
Jelena Borovinić Bojović

Resor Borovinić Bojović: Đukanoviću želimo brz oporavak, kad se oporavi da manje posjećuje epidemiološki rizična mjesta

Ministarstvo zdravlja pozvalo je crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića da, kako su naveli iz tog Vladinog resora, ne sije strah i ne diže paniku.

Đukanović je kazao da je epidemiološka situacija u Crnoj Gori alarmantna i pozvao nadležne da bez odlaganja donesu mjere, koje će doprinijeti zaustavljanju izuzetno opasnog trenda obolijevanja od kovid-a 19.

Iz Ministarstva zdravlja su u reagovanju naveli da je Crna Gora među posljednjim državama Evrope zabilježila porast broja slučajeva omikron soja koronavirusa, između ostalog, zahvaljujući pomnom nadzoru pandemije, ali i pojačanim kontrolama.

"Istog trena, bez odlaganja, pristupili smo reorganizaciji sistema tako da ljekari iz bolnica već od ujutru mogu da budu na raspolaganju kolegama iz domova zdravlja", naveli su iz resora Borovinić Bojović.

Kako su poručili, očekuje se pritisak prvenstveno na primarni nivo zdravstvene zaštite, sa obzirom na to da omikron, prema do sada raspoloživim informacijama, odlikuje značajno veća zaraznost, ali i blaže kliničke slike.

"Đukanovića pozivamo da ne sije strah i ne diže paniku, jer je ono što predstavlja kao specifikum Crne Gore, a to je najveći broj registrovanih infekcija na dnevnoj bazi od početka pandemije, već neko vrijeme realnost kompletne Evropske unije (EU), kao i Velike Britanije“, navodi se u reagovanju.

"Države EU i Velika Britanija značajno prije Crne Gore, nažalost, zabilježile su rekordne brojeve slučajeva na dnevnom nivou", pojasnili su iz Ministarstva.

Iz Ministarstva zdravlja su rekli da je omikron “pokazao zube” u svim zemljama, potpuno nezavisno od mjera koje su na snazi u različitim državama svijeta.

"Šefu Demokratske partije socijalista želimo dobro zdravlje, dok radi na Tviteru od kuće i da se što prije oporavi, kao i da, nakon toga, malo manje vremena provodi na epidemiološki rizičnim mjestima gdje zaraza vreba, poput kafanskih noćnih provoda i da tamo manje pjeva, dok građane licemjerno poziva da se ponašaju odgovorno“, naveli su iz Ministarstva.

Iz tog resora su podsjetili da su ranije danas počeli konsultacije u vezi sa novim mjerama, koje će biti predstavljene sjutra na vanrednoj sjednici Savjeta Vlade za borbu protiv korona virusa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.